Leírás
Csak a gomba legjava! Az USA medical ORGANIC CHAGA kapszulánk organikus hamvaskéreg gomba kivonatot tartalmaz, mely több mint 30% poliszacharidra standardizált! Az extra felszívódás érdekében pedig értékes acerola kivonattal egészítettük ki!
Termékünk megalkotásánál nagy hangsúlyt fordítottunk arra, hogy kizárólag a gomba értékes kivonatát használjunk a gomba-por helyett, ezáltal tiszta és kiváló minőségű étrend-kiegészítőt biztosíthatunk azok számára, akik a gomba valódi esszenciáját keresik, mely koncentráltan tartalmazza a poliszacharid hatóanyagokat!
Miért teljesen más az USA medical ORGANIC CHAGA gomba kivonat kapszulánk más gomba-termékekhez képest? Mert:
- csak a gomba legjavát tartalmazza! “11:1” arányú kivonat, koncentrált hatóanyag tartalommal!
- a porhoz képest a kivonat körülbelül 10-szeres poliszacharid koncentrációval rendelkezik
- ez nem por, hanem tömény kivonat több, mint 30% poliszacharid tartalommal
- kizárólag organikus termesztésből származó bio-gomba felhasználásával készül, melyet a németországi LACON Gmbh ellenőriz és tanúsít
- extra finom őrlés a hatóanyagok felszabadításáért és ezáltal a kiváló felszívódásért
- a legkíméletesebb előállítással készül: a kivonatot a gombaporból kizárólag forró vizes kivonással nyerik, alkohol felhasználása nélkül
- a hozzáadott acerolával még hatékonyabbá tettük, hiszen kivonata segíti a poliszacharidok erőteljesebb felszívódását, ráadásul így nincs szükség külön acerola készítményt alkalmazni a gomba kapszula mellé
- egyáltalán nem tartalmaz gabonát és tiltott micéliumot, kizárólag a leporított gomba-termőtestből készül a kivonat
Sajnos sok olyan gombapor termékkel találkozhatunk, amelyek a gomba termőtest helyett micéliumot („gyökér” szerkezetet) tartalmaznak. Ráadásul ezek a termékek főként azt a gabonát tartalmazzák, amelyen a micélium nő. Ez egy felesleges töltőanyag, mely alacsony hatóanyag tartalommal rendelkezik.
Hogyan készül az USA medical organikus gomba kivonat? Gondos betakarítás, kíméletes feldolgozás!
A fontos poliszacharidok megőrzése érdekében a gombákat közvetlenül a gondos betakarítás után fajtától és állapottól függően különböző módon szárítják: részben napon szárítással, érzékenyebb gombák esetében hagyományos szárítási rendszerben. Az üzemekben a nemesítéshez használt fát tüzelőanyagként, a hamut pedig a szántóföldeken trágyaként használják fel. Az anyagok szinte teljes feldolgozása és újrahasznosítása a fenntarthatóság szempontjából is fontos célkitűzés volt.
A szárítási fázis befejeztével a gyógygombák termőtestét megőrlik. Az őrlési folyamatok a gomba típusától függően is eltérőek. Egyes gombafajták természetükből adódóan durva őrléssel, vagy több őrlési lépéssel előkezelést igényelnek a kívánt finomság elérése érdekében.
Az extrakciós folyamat
A rendkívül finom port a különösen hatékony „shellbroken” eljárással nyerik, melynek során a gombák sejtfalát feltörik. A feldolgozás után porunk szemcsemérete 0,125 mm-nél kisebb, ezért kiemelkedően jó minőségű és biológiailag hasznosítható.
Ennek a finom őrlésnek köszönhetően az összetevők különösen jól felszívódhatnak a szervezetben. A durva por és őrlemény aligha alkalmas étrend-kiegészítő bevitelre, mivel az összetevőket ebben a formában szervezetünk nehezen tudja hasznosítani. A zúzott gyógygombából például teákat készíthetünk. Az extrakció, amely forró víz segítségével történik, biztosítja a fontos összetevők biológiai hozzáférhetővé tételét a gombakivonatból. Az ezt követő szűrés és centrifugálás során a rostok és más vízben oldhatatlan anyagok elvesznek. 100 kg felhasznált szárított gombából csak 6-20 kg kivonat marad a kivonás után gombafajtától függően.
A kivonatok alapját képező gombaporok poliszacharidokat is tartalmaznak. Ezeknek a fontos anyagoknak azonban mind mennyisége, mind biológiai hasznosulása alacsonyabb a kivonatokhoz képest. A teákhoz használt gombaporokat az általános összetétel, a tápanyagok sokfélesége teszi olyan érdekessé.
A kivonatok esetében a hangsúly a magas poliszacharid tartalmon van. A bonyolult és hosszadalmas extrakciós folyamat során a poliszacharidok felszabadulnak a gombák sejtfalából, így azok biológiailag hozzáférhetővé válnak. A poliszacharidok közé tartoznak például a béta-D-glükánok is, amelyek más poliszacharidokhoz hasonlóan számos nemzetközi tanulmány középpontjában állnak.
Ismerd meg jobban a CHAGA gombát!
A chaga, azaz magyar nevén hamvaskéreg gomba, évszázadok óta ismert élelmiszer, különösen Észak-Európában, Amerikában és Ázsiában. A legenda szerint a kijevi nagyherceg a 11-12. században rendszeresen itta a Chaga gombából származó főzetet. A hűvös éghajlatot kedvelő chaga gomba igazi mocsárlakó. Szereti Oroszország, Lengyelország és Skandinávia, valamint Kanada és Japán erdőterületeinek lombos fáit. A nyírfákon növekvő chagá gombát a helyi lakosság évszázadok óta gyűjtötte és például teafőzetet készített belőle.
A chaga gomba, vagy tudományos nevén az Inonotus obliquus, nagy, fekete „sziklaszerű megjelenésével” tűnik fel a nyírfákon. Mivel nagyon magas melanin tartalommal rendelkezik, a külseje mélyfekete színű lesz napfény hatására, míg a belseje élénk narancssárga színű marad. Ez a gomba annyira sötét, hogy vadonban nézve inkább sárcsomónak tűnhet, mint gombának.
Nem olyan ízű, mint a hagyományos gombák. Bár keserű, de enyhén vaníliás íze miatt ritkán fogyasztják egészben, a szárított és porított chaga gomba népszerűsége nőtt a kávék, teák és étrend-kiegészítők összetevőjeként. Emellett magas a rosttartalma és alacsony a kalóriatartalma.
A chaga gomba tápanyagtartalma
Mindenekelőtt a poliszacharidok, mint a béta-glükánok, és a különféle ásványi anyagok, mint a kálium, nátrium és mangán teszik kedveltté a chaga gombát a kiegyensúlyozott étrend kiegészítőjeként. A sámánok gombájaként ismert chaga újra és újra megjelenik a médiában számos pozitív élettani hatását ecsetelve. A tipikusan Szibériában található gombákat a történelem során az immunitás erősítésére használták, mivel tele vannak antioxidánsokkal.
A chaga gomba számos olyan tápanyagot és hatóanyagot rejt magában, amelyek támogatják az egészséget: B-komplex vitaminok, D-vitamin, Kálium, Rubídium, Cézium, Aminosavak, Réz, Szelén, Cink, Vas, Mangán, Magnézium, Kalcium.
Mik azok a poliszacharidok?
A poliszacharidok gombák egyik legerősebb és legismertebb hatóanyagai, hosszú szénláncú szénhidrátok, amelyek különböző monoszacharidokból állnak. A poliszacharidok nagy része a gombák sejtfalából származó kitin mátrixba ágyazódik be. Az extra finomra őrölt gombapor forró vízben történő áztatása növeli a forró vízben oldódó, immunmoduláló poliszacharidok biohasznosulását.
Valójában a gombák poliszacharidjai olyan erős bioaktív anyagok, amely arra késztette az egészségügyi szakértőket, hogy a gombára, mint gyógyászati előnyökkel is bíró táplálékra összpontosítsanak.
A poliszacharidok tudományos háttere:
A poliszacharidok a legelérhetőbb természetes biopolimerek, változatos fizikai és kémiai tulajdonságokkal, amelyek ígéretes jelöltté teszik őket számos orvosbiológiai területen. A poliszacharidok biokativitásának alapos vizsgálata és tisztázása kulcsfontosságú ahhoz, hogy nagyobb betekintést nyerjünk lehetséges hatásainak pontos mechanizmusaiba és teljes mértékben feltárjuk jövőbeni alkalmazásukat. Az elmúlt évtizedek során a poliszacharidok nagy figyelmet keltettek és a hagyományos terápia egyik leghatásosabb alternatívájának tekinthetők.
Számos tanulmányban vizsgálták már, hogy a poliszacharidok milyen hatással lehetnek az alábbi területekre: (Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7838237/ )
- Emésztőrendszer/bélflóra
- Az anyagcsere és a szív egészsége
- Immunrendszer
- Energia- és hangulat
- Idegrendszer
- Gyulladásos folyamatok, daganat
A chaga gomba lehetséges mellékhatásai
Mint minden étrend-kiegészítő esetében, a gombakivonatok használata előtt is fontos, hogy kikérjük orvosunk személyre szabott tanácsát. Például 2-es típusú cukorbetegség vagy vérhígító gyógyszer szedése esetén, vagy ha közelgő műtét vagy beavatkozás előtt állunk, mivel a chaga gomba olyan fehérjét tartalmaz, amely megakadályozhatja a véralvadást, mindenképpen kérjük ki kezelőorvosunk tanácsát.
Összetevők: organikus hamvaskéreg “chaga” gomba (Inonotus Obliquus) termés kivonat, acerola (Malpighia Emarginata) gyümölcs kivonat, növényi kapszulahéj (HPMC).
Ajánlott adagolás: Egy kapszula bevétele javasolt, napi 1-2 alkalommal. A legjobb eredmény elérése érdekében ajánlott a kapszulát étkezések előtt 20-30 perccel egy pohár vízzel bevenni, vagy az orvos utasításai szerint. Figyelmeztetések: Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használat előtt konzultáljon orvosával, ha Ön terhes vagy szoptat, ha súlyos betegsége van, vagy vényköteles gyógyszereket használ. Azonnal hagyja abba az étrendkiegészítő fogyasztását, amennyiben nem kívánt tünetet tapasztal. Gyermekektől gondosan elzárva tartandó! Tárolás: hűvös, sötét helyen.
Összetevők
Összetevők | organikus hamvaskéreg “chaga” gomba (Inonotus Obliquus) termés kivonat, acerola (Malpighia Emarginata) gyümölcs kivonat, növényi kapszulahéj (HPMC). |