Barion Pixel

USA medical Vérnyomás COMPLEX fekete fokhagymakivonat kapszula

USA medical
4.900 Ft
3.990 Ft (3.142 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Saját készlet: Raktáron
Beszállítói készlet: Raktáron
Várható szállítás: 2023. december 07.
Szállítási díj: 1.500 Ft
Szerezhető hűségpontok: 100
Nem értékelt

OGYÉI notifikációs szám – 31669/2023
Kiszerelés: 60 db
Ízhatása: semleges
Származási ország: EU

Villámgyors szállítás
Villámgyors szállítás
akár másnapra
100% eredeti termékek
100% eredeti termékek
Pénzvisszafizetési garancia
Több mint 13 éve a piacon
Több mint 13 éve a piacon
Bennünk megbízhat
4.900 Ft
3.990 Ft (3.142 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás

USA medical Blood Pressure Complex szabadalmazott ABG10+® hatóanyaggal

Az USA medical Blood Pressure Complex ABG10+®-al, azaz érlelt fokhagyma kivonattal, káliummal, cinkkel, C-vitaminnal és B1-vitaminnal támogatja az optimális vérnyomás fenntartását. Egy doboz Blood Pressure Complex 60 db kapszulát tartalmaz, ami 30 napi adagot jelent egy felnőtt számára.

Mi az ABG10+®?

Az ABG, angolul Aged Black Garlic a fekete fokhagyma szabadalmazott kivonatát jelenti. A fekete fokhagyma több olyan egészségünkre jótékony hatóanyagot tartalmaz mint a fehér fokhagyma, ráadásul kellemetlen szag és utóíz nélkül. A fekete fokhagyma valójában a fehér fokhagyma fermentált verziója. Kialakulásához a fokhagymát több hétig 60–90°C-os hőmérsékleten, kontrollált 80–90%-os páratartalom alatt tartják, mely során a gerezdek feketévé válnak, és csökken az allicin tartalma is, ami a fokhagyma jellegzetes szagát és ízét adja.

A fermentálásnak köszönhetően megnő az antioxidáns tartalma, ezáltal hatékony segítség lehet az oxidatív stresszel szembeni küzdelemben. Ezen felül egy spanyol kutatás azt is kimutatta, hogy a fekete fokhagymával kiegészített étrend csökkentette a magas cukorbevitel által kiváltott anyagcsere és érrendszeri változásokat.

A fekete fokhagyma másik jótékony hatását is az érlelésnek köszönheti, ugyanis a SAC (S-alil-cisztein) – amely egy, az allicinből származó vegyület – csak a fehér fokhagyma öregítésével állítható elő. Az SAC stabilitása és biológiai hozzáférhetősége, valamint magas antioxidáns kapacitása miatt szívvédő tulajdonságokkal rendelkező molekulává válik, amely képes a sejtek oxidatív stresszének leküzdésére.

A kálium szerepe

A kálium:

• hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez.
• hozzájárul a normál izomműködéshez.
• részt vesz a normál vérnyomás fenntartásában.

A mai világban az emberek többsége viszonylag sok sót (NaCl) és kevés káliumot (K+) fogyaszt.. Az ilyen étrend összefüggésbe hozható a magas vérnyomással, valamint a szív- és érrendszeri betegségekkel is.2 A kálium ajánlott bevitele korcsoportonként és élethelyzettől függően változhat, egy felnőtt számára az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2013-as útmutatása szerint körülbelül napi 3-4 gramm, ehhez képest a világszerte alig pár száz milligrammot fogyasztunk belőle naponta.
Az étrend-kiegészítők mellett a kálium legjobb természetes forrása a zöldleveles zöldségek, mint a spenót, brokkoli, saláta, cékla és cékla levél, valamint az avokádó és a banán is.

A vesék a kálium normál vérszintjének fenntartásán dolgoznak, a felesleges mennyiséget a vizelettel kiürítik. Kálium széklettel és verejtékkel is távozhat, ezért nagyon fontos odafigyelnünk a pótlásra. Bármely olyan állapot, amely a folyadékveszteséget a normálisnál nagyobb mértékben növeli, mint például a hányás, a hasmenés és bizonyos gyógyszerek, például a vízhajtók, hiányhoz, úgynevezett hipokalémiához vezethetnek. A kevés tápanyagbevitel, a felszívódási rendellenességek mellett káliumhiányt a magnéziumhiány is okozhat, mivel a veséknek magnéziumra van szükségük a kálium visszaszívásához és a sejtek normál állapotának fenntartásához.

Egy 140.000 felnőttet vizsgáló kutatás kimutatta, hogy a megnövelt káliumbevitel átlagosan 3,49 Hgmm-rel csökkentette a szisztolés vérnyomást (az értékek 1,82 és 5,15 Hgmm között mozogtak) és 1,96 Hgmm-rel a diasztolés vérnyomást a hipertenzióval küzdők esetében.

A cink, a C-vitamin és a B1-vitamin szerepe

A B1-vitamin:

• részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
• hozzájárul az idegrendszer és a szív normál működéséhez.
• hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.

A cink:

• részt vesz a normál sav-bázis egyensúly fenntartásában.
• hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához.
• szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában.
• részt vesz a makrotápanyagok és a zsírsavak normál anyagcseréjében.
• hozzájárul a vér normál tesztoszteronszintjének fenntartásához.
• hozzájárul a bőr, a köröm, a haj és a csontozat normál állapotának fenntartásához.

A C-vitamin:

• hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.
• hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek, a csontozat, a porcok, a fogíny, a bőr és a fogak normál állapotának, működésének fenntartásához.
• hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.
• hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez.
• hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
• hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
• fokozza a vas felszívódását.
• hozzájárul az E- vitamin redukált formájának regenerálásához.

A C-vitamin (aszkorbinsav) egy alapvető fontosságú mikrotápanyag, amelyhez elsősorban gyümölcsök, zöldségek, étrend-kiegészítők fogyasztásával juthatunk hozzá. 29 kutatás elemzése során kiderült, hogy a napi 500 mg dózisú C-vitamin 8 héten át szedve csökkentette az alanyok vérnyomását, ám további kutatások szükségesek ennek a hosszú távú hatásának kimutatáshoz.

Ajánlott adagolás:

Napi 1×2 kapszula bevétele javasolt. A legjobb eredmény elérése érdekében ajánlott a kapszulát étkezések elött 20-30 perccel  egy pohár vízzel bevenni, vagy az orvos utasításai szerint.

Figyelmeztetések:

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Használat elött konzultáljon orvosával, ha Ön terhes vagy szoptat, ha súlyos betegsége van, vagy vényköteles gyógyszereket használ. Azonnal hagyja abba az étrend-kiegészítő fogyasztását, amennyiben nem kívánt tünetet tapasztal. Gyermekektől gondosan elzárva tartandó!

Források:

  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6356877/
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4530669/
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23558164/
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3325833/

Összetevők

Összetevők mikrokristályos cellulóz (csomósodást gátló anyag), kálium-klorid, ABG10+ érlelt fekete fokhagyma kivonat(allium sativum bulbus), zselatin kapszulahéj, l-aszkorbinsav, rizsliszt ( tömegnövelő szer), tiamin-hidroklorid, cink-citrát

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!